Terugblik op 2021

Bericht van Sara Wennekes

Bericht van Sara Wennekes

Update van Sara Wennekes, 'ons' surfkanon

Nu het nieuwe jaar dichterbij komt is het een mooi moment om terug te blikken op 2021. Een bijzonder jaar want mijn Campagne richting de Olympische Spelen, 2024 in Parijs, is van start gegaan. Hierbij een verslag ter plekke.

Wie mij nog niet kent: ik ben Sara Wennekes, professioneel windsurfer en woon en train in Den Haag. Ik word niet ondersteund door een bond of het Olympisch Netwerk, maar ik werk samen met een gemotiveerd team die mij ondersteund om mijn doelen te behalen. Lucky me - Surlinio is al een aantal jaar onderdeel van dit team. Om mijn weg naar de top te behalen zorgde Surlinio ook dit seizoen voor een zetje in de rug om mijn campagne een stukje beter in te kunnen richten.

Hoe ziet mijn campagne eruit? Precies een jaar geleden vertrok ik in mijn - zelf ingebouwde- busje naar Tenerife om daar de winter door te brengen en met een internationale groep windsurfers te kunnen trainen. Zonder twijfel was het de 2000 km rijden en een overtocht van 40 uur met de ferry waard. Na 3 maanden trainen was ik ready en fit voor het seizoen.

Met een 11e plek in Italië op de eerste Wereldbeker Wedstrijd en een 5e plek in Israël tijdens de Professional World Tour ging mijn seizoen soepel van start! Daarna kwam een van mijn hoogtepuntjes in mijn windsurf carrière: mijn eerste World Tour overwinning in Kroatië. Het gevoel van winnen kan ik niet beschrijven. De voldoening en blijdschap zijn de bevestiging van dagelijks kei hard werken en je eigen grenzen verleggen. Ik was ready for more.

Met veel passie trainde ik hard door tijdens de zomermaanden in Italië - iets te hard. Een maand voor het Wereld Kampioenschap raakte ik geblesseerd: rug overbelast. Lopen, laat staan windsurfen, was niet verstandig. Ik moest vol in de herstelmodus. Met een dagelijkse dosis pijnstillers ben ik van de 70 deelnemers toch nog op de 16e plek geëindigd. Een prima resultaat, maar een belangrijke les geleerd: ik heb meer coaching nodig om mijn trainingen beter te kunnen monitoren.

De weken die volgden ben ik door een aantal trainers geholpen om mij zo goed mogelijk voor te bereiden op de laatste wedstrijden van het jaar. Er stond nog een Europees Kampioenschap en een World Tour op de planning.

Mijn campagne is gedurende die weken gegroeid naar een hoger niveau. Door mijn resultaten heb ik nieuwe samenwerkingen kunnen realiseren en had ik die maanden een coach, voedingsdeskundige, mental coach en een personal trainer. In oktober stond ik aan de start van mijn laatste wedstrijd en sloot ik het Europees Kampioenschap af met een 9e plek. In de wereld ranglijst van de Professional World Tour ben ik als 5e geëindigd. Yes! Wat een afsluiter van het seizoen: top-10. Weer een stukje dichterbij de top van het podium.

Soms moet je onderuit gaan en een stap terug nemen om daarna weer twee keer zo hard vooruit te kunnen gaan. Ik ben ready om opnieuw een winter in Tenerife te trainen en ben nu voorbereidingen aan het treffen om de kwaliteit van mijn programma te professionaliseren. Dan hoop ik ook volgend jaar rond deze tijd weer terug te blikken op een mooi en succesvol seizoen.

Doe de gratis scan

Ben je benieuwd of je website of social media beter kunnen? Vul je gegevens in en krijg binnen twee werkdagen een gratis advies over wat er verbeterd kan worden door jou of je huidige website/social media beheerder. Kost niets en is zo gedaan!

Gratis scan

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de meest recente spookfacturen, het laatste tech nieuws, evenementen en onze gratis workshops. Uitschrijven kan altijd en we beloven je dat we je gegevens met niemand delen.

Aanmelden

Surlinio 2014 - 2023